Aktuális szám

Évf. 35 szám 4 (2021): Térbeli igazságosság : Tanulmányok a térbeli igazságosság fogalmáról, összefüggéseiről és hiányáról
Megjelent: 2021-12-06
Az összes folyóiratszám megtekintése

A Tér és Társadalom a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont, Regionális Kutatások Intézetének 1987-ben alapított, negyedévenként megjelenő tudományos folyóirata. Ahogy a folyóirat alapítója, Enyedi György az 1. évfolyam 1. számában megfogalmazta, a Tér és Társadalom „nem egyetlen szaktudomány eredményeit teszi közzé, hanem egy problémát: tér és társadalom viszonyát vizsgálja a különböző szaktudományok szemszögéből, sajátos megközelítésben”.

Az elmúlt évtizedek során a folyóirat Magyarországon a területiséggel foglalkozó tudományok vezető elméleti folyóiratává nőtte ki magát, a megjelent számok tükrözik szakmánk interdiszciplináris jellegét.

A Tér és Társadalom a Magyar Regionális Tudományi Társaság illetménylapja.

A folyóirat kiadását támogatják:

A folyóiratot indexelik:

A folyóiratot archiválják:

A Tér és Társadalom kiadói késleltetett nyílt hozzáférésű folyóirat; a lapszámok megjelenés után három hónappal válnak mindenki számára elérhetővé. A kiadói késleltetett nyílt hozzáférés megfelel az MTA elnöke 24/2016. (VII.15.) határozatának a tudományos művek nyílt hozzáférésű közzétételéről.

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a honlapról a cikkek adatai egy kattintással menthetők a különböző bibliográfiakezelő rendszerekbe (EndNote, ProCite, Zotero stb.). A Zoterohoz tartozó, Váradi György által fejlesztett fordítóprogram innen tölthető le. Kicsomagolás után a Zotero program adatfájljai közé, a Translators könyvtárba bemásolva (további információk itt) és a böngészőt újraindítva az absztraktok és a tárgyszavak is helyesen jelennek meg a bibliográfiai adatok exportálásakor.

A honlap korábbi változata az MTA Regionális Kutatások Központja TÁMOP 4.2.3. "A regionális tudomány társadalmasítása" című projektje keretében, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával készült 2011-ben.