A határon átnyúló vaspálya. A GYSEV fejlődése és szerepe a határ menti kapcsolatokban Eisenstadt (Kismarton)-Sopron térségében

Szerzők

  • Locsmándi Szabolcs PTE TTK Földtudományok Doktori Iskola, Pécs

DOI:

https://doi.org/10.17649/TET.23.2.1239

Kulcsszavak:

határtérség, közlekedés, vasút, vasfüggöny

Absztrakt

A Szerző kutatási témája a Sopron–Eisenstadt határtérség határ menti kapcsolatainak és fejlődésének vizsgálata, különös tekintettel a vasfüggöny időszakának sajátosságaira. A legendás vasfiggöny által elválasztott terület napjainkban új esélyt kapott korábbi makro-, mezo- és mikrotértérségi kapcsolatainak újjáépítésére. A kutatás célja, a határnak a térségi fejlődésre és a határon átnyúló együttműködési lehetőségekre gyakorolt hatásának vizsgálata, a térségi kapcsolatok egyes domináns területeinek áttekintésével. Sopron és környéke fejlődésének szempontjából kiemelkedő jelentőségű az a térszerkezeti és gazdasági kapcsolat, melyet a GySEV tevékenysége fémjelez'.

Információk a szerzőről

Locsmándi Szabolcs , PTE TTK Földtudományok Doktori Iskola, Pécs

PhD hallgató

##submission.downloads##

Megjelent

2009-06-01

Hogyan kell idézni

Locsmándi, S. (2009) „A határon átnyúló vaspálya. A GYSEV fejlődése és szerepe a határ menti kapcsolatokban Eisenstadt (Kismarton)-Sopron térségében”, Tér és Társadalom, 23(2), o. 135–153. doi: 10.17649/TET.23.2.1239.

Folyóirat szám

Rovat

Tértörténet