Tér és Társadalom


Weboldal kép

A Tér és Társadalom az MTA KRTK Regionális Kutatások Intézetének 1987-ben alapított, negyedévenként megjelenő tudományos folyóirata. Ahogy a Szerkesztőbizottság elnöke, Enyedi György az 1. évfolyam 1. számában megfogalmazta, a Tér és Társadalom „nem egyetlen szaktudomány eredményeit teszi közzé, hanem egy problémát: tér és társadalom viszonyát vizsgálja a különböző szaktudományok szemszögéből, sajátos megközelítésben”. Így a szerkesztőség a területiséggel foglalkozó tudományágak széles köréből várja a tér és társadalom kapcsolatait elemző elméleti jellegű vagy empirikus tanulmányokat, recenziókat, a tudományos életet bemutató különböző műfajú írásokat.

 

A Tér és Társadalom honlapja az MTA Regionális Kutatások Központja TÁMOP 4.2.3. "A regionális tudomány társadalmasítása" című projektje keretében, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával készült el.

 

A folyóirat kiadását támogatják: Magyar Tudomános Akadémia, MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete, Magyar Regionális Tudományi Társaság, Nemzeti Kulturális Alap.

 

A folyóiratot a Magyar Tudományos Művek Tára indexeli, az MTA REAL és az Országos Széchényi Könyvtár Elektronikus Periodika Archívuma archiválja.

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a honlapról a cikkek adatai egy kattintással menthetők a különböző bibliográfiakezelő rendszerekbe (EndNote, ProCite, Zotero stb.). A Zoterohoz tartozó, Váradi György által fejlesztett fordítóprogram innen tölthető le. Kicsomagolás után a Zotero program adatfájljai közé, a Translators könyvtárba bemásolva (további információk itt) és a böngészőt újraindítva az absztraktok és a tárgyszavak is helyesen jelennek meg a bibliográfiai adatok exportálásakor.Creative Commons License
A kiadvány a Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Ne változtasd! 3.0 licenc alatt jelenik meg.

ISSN: 2062-9923
© 1984-2017 MTA Regionális Kutatások Központja
Tér és Társadalom  •  ISSN: 2062-9923